Összefoglaló 2024. május 17., péntek

U19: DVTK - Tarpa 5-0 (3-0)

Nem volt kérdés, hogy a szezonzárón az U19-es DVTK begyűjti a három bajnoki pontot. A piros-fehérek a Tarpa legyőzésével a saját feladatukat teljesítették, a többi meccsen dől el, hogy sikerül-e megtartani a dobogós pozíciót. Nagyszerű hangulat volt a stadionban, köszönjük az ultrák biztatását.

U19: DVTK - Tarpa 5-0 (3-0)


Országos U19-es Bajnokság, 
Kiemelt csoport, 22. forduló

Diósgyőri VTK - Tarpa SC 5-0 (3-0)

DVTK Stadion, Játékvezető: Varga Flórián, Kis Gergő Zsolt, Pál Adrienn).
Diósgyőri VTK: Németh B. - Vass L., B. Furdetskyi, Horváth Zs., Temesvári M., N. Kovalenko, Z. Khameliuk, Silimon L., Bathó T., Paksai R., Bodnár B. Vezetőedző: Takács Péter. 
Tarpa SC: V. Hapon - M. Záhijev, D. Zayka, I. Horbatov, O. Stratan, D. Zakalyk, Palcsej M., A. Slobodianyk, M. Shved, H. Cheporuk, Bubrják V. Vezetőedző: Volodymyr Kulyk. 

Csere: V. Hapon helyett M. Blikreiev a 46., H. Cheporuk helyett V. Pitra a 46., Z. Khameliuk helyett Macsó M. az 55., Silimon L. helyett Major M. az 55., Németh B. helyett Derényi N. az 55., B. Furdetskyi helyett Szőke Á. a 63., Bubrják V. helyett Fokon S. a 74., Bathó T. helyett Deményi Z. a 85. percben. 
Gólszerző: Paksai R. (1-0) a 20., Temesvári M. (2-0) a 29., N. Kovalenko (3-0) a 41., Horváth Zs. (4-0) a 60., Temesvári M. (5-0) a 84. percben.

Takács Péter: - Sokat gondolkodtam, mit lehetne mondani egy ilyen meccs illetve egy ilyen szezon után. Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen játékosaim és ilyen kollégáim vannak. Az viszont számunkra óriási megtiszteltetés, hogy az ultrák előtt játszhattunk. A meccs előtt mondtam a srácoknak, hogy ilyen sehol máshol nincs az országban. Remélem, hogy ez egy kapu, amit kinyitottunk a diósgyőri szurkolók szívében. Ez a csapat ugyanis az egész szezonban fantasztikus teljesítmény nyújtott, a fiúk megérdemelték ezt a fogadtatást. Nem tudom, hanyadik helyen végzünk, de nálam ők a bajnokok. Nem lesz közöttük aranylabdás és világ válogatott labdarúgó, mert ahhoz én nem vagyok elég jó edző. Azt viszont tudom, hogy ha innen bárki megkapja a lehetőséget és bemutatkozhat a felnőttek között, tudni fogja, hogy mit jelent diósgyőrinek lenni. Fel fogják szántani a pályát, a címerért és a szurkolókért! Talán ez a legfontosabb, hogy megtaláltuk azt az identitást, ami maga a Diósgyőr! A DVTK ugyanis a szívósságról, a fanatizmusról és a szenvedélyről szól. Ezúttal is apait-anyait beleadtunk, mert ezek vagyunk mi. Soha nem adjuk fel és bízunk abban, hogy a szerencse is mellénk áll, Ebben az esetben meg lehet a harmadik hely. Kívánom a játékosaimnak, hogy érjék el az álmaikat.