OTP Bank Liga 22. forduló

Diósgyőri VTK - Paksi FC 1-2 (0-0)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 2673 néző. Játékvezető: Iványi Zoltán (Buzás Balázs, Medovarszki János; Takács János, Nazsa Tamás).
DVTK: Antal - Okuka, Szalai V., Németh M., Husić - Koman, Krstić - Marjanović, Grumić, Gosztonyi - Griffiths. Vezetőedző: Szivics Tomiszláv.
Paks: Csernyánszky - Vági, Gévay, Ródenbücher, Báló - Tamási, Kesztyűs - Bertus, Balázs, Bartha - Haraszti. Vezetőedző: Csertői Aurél.

2014/2015 22.forduló: DVTK - Paks 1
Georges Griffiths 7. gólját szerezte a bajnokságban (Fotó: Szabó Gábor)


Csere
: Krstić helyet Barczi és Marjanović helyett Jenner a 46., Bertus helyett Könyves a 71., Gosztonyi helyett Bacsa a 75., Kesztyűs helyett Hahn a 80., Balázs helyett Kiss T. a 83. percben.
Sárga lap: Gévay a 21. Husić a 23., Németh M. a 32. percben.
Gólszerző: Griffiths (1-0) a 69., Könyves (1-1) a 77., Könyves (1-2) a 85. percben.

Kulcsmomentumok

69. perc: Vezet a DVTK! Szalai óriási felszabadító rúgással mentett a DVTK 16-osán belül, az ellenfél térfelén Ródenbücher röviden fejelte meg. Griffiths lecsapott a labdára, majd 16 méterről laposan a kapu jobb alsó sarkába lőtt, 1-0.

77. perc: Egyenlített a Paks. Vági fejelte jobbról középre a labdát, ahol Könyves közelről a kapuba lőtt, 1-1.

85. perc: Fordított a Paks. Ismét Könyves lőtt gólt, ezúttal a 16-os vonaláról kissé balról tekert a hosszú alsó sarokba, 1-2.

Szivics Tomiszláv: Ma két olyan csapat játszott, akik közül az egyiknek nagyon kellett a győzelem, a másik pedig jól tudta, hogyan kell játszani ellene. Az első félidőben próbáltuk a kapujukhoz minél közelebb megállítani a paksiakat, ebben nem is voltunk sikertelenek, azonban, amikor a pluszt kellett volna hozzátenni a kaputól húsz méterre, már alig-alig jelentettünk veszélyt. A gólunk után azt kértem, birtokoljuk többet a labdát, és ha lehet, kontrázzunk, ezért is cseréltem be Bacsa Patrikot, aki a csapat leggyorsabb tagja. Sajnos ekkor két gólt is kaptunk. A Paks ma jobb csapat volt, lefutballoztak bennünket, gratulálok nekik, megérdemelték a győzelmet, mi pedig megérdemeltük a kritikát.
Csertői Aurél: Az egész mérkőzésen jól focizott a csapatunk, igaz egyetlen hibánkat kihasználta az ellenfél, de nem estünk össze és a folytatásban gólratörőbben is játszottunk. Gratulálok a fiúknak, nem gondoltam volna, hogy játékban a DVTK fölé növünk, de sikerült és még gólokat is lőttünk.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!