OTP Bank Liga 31. forduló

Újpest FC - Diósgyőri VTK 7-0 (4-0)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 5833 néző. Játékvezető: KÁPRÁLY Mihály (SZALAI Balázs, BECSÉRI Gergely).
ÚFC: BANAI Dávid - HUSZTI András, Aboubakar KEITA, Daviti KOBOURI, GEIGER Bálint - TAJTI Mátyás, Ognjen RADOŠEVIĆ - Matija LJUJIĆ, Heinz MÖRSCHEL, CSOBOTH Kevin - Peter AMBROSE. Vezetőedző: MÉSZÖLY Géza.
DVTK: Branislav DANILOVIĆ - FARKAS Dániel, Marco LUND, Ondřej BAČO, BOKROS Szilárd - Vladislav KLIMOVICH, HOLDAMPF Gergő, Rudi POŽEG VANCAŠ, BÉNYEI Ágoston - SZABÓ Levente, Bright EDOMWONYI. Vezetőedző: Vladimir RADENKOVIĆ.

Csere: BÉNYEI Ágoston helyett Alexander VALLEJO, SZABÓ Levente helyett FEKETE Vince, Bright EDOMWONYI helyett PERNAMBUCO, BANAI Dávid helyett MOLNÁR Zsombor, TAJTI Mátyás helyett Branko PAULJEVIĆ mind a 46., Rudi POŽEG VANCAŠ helyett JUREK Gábor és FARKAS Dániel helyett SZATMÁRI Csaba a 62., HUSZTI András helyett KOVÁCS Dominik a 68., GEIGER Bálint helyett MUCSÁNYI Márk a 80. percben.
Sárga lap: Marco LUND a 33., BOKROS Szilárd a 49., percben.
Gólszerző: Ognjen RADOŠEVIĆ (1-0) a 6., Aboubakar KEITA (2-0) a 10., Heinz MÖRSCHEL (3-0, 11-esből) a 30., Matija LJUJIĆ (4-0) a 45., CSOBOTH Kevin (5-0) az 59., CSOBOTH Kevin (6-0) a 61., Peter AMBROSE (7-0) a 72. percben.

 

Kulcspillanatok

6. perc: Egy újpesti oldalbedobás után röviden szabadított fel a DVTK. Csoboth visszafejelte, a tizenegyes pont környékén Amborse továbbcsúsztatta, a berobbanó Ognjen Radošević pedig hat-hét méterről a kapu bal sarkába fejelt, 1-0.

10. perc: Tajti szöglettel felérő, alapvonalközeli szabadrúgása a kapu előtt átszállt a hosszú oldalra, ahol az érkező Aboubakar Keita két védő között nagy erővel bólintott a hálóba, 2-0.

30. perc: Tajti szöglete után Edomvonyi fejéről a kezére pattant a labda. Először a játék továbbment, majd a VAR-vizsgálat után az Újpest FC büntetőt kapott. A tizenegyest Heinz Mörschel a kapu bal oldalába helyezte, 3-0.

45. perc: Röviden szabadított fel a DVTK, Tajti huszonötről rádőlt, majd telibe találta a jobb kapufát. A kipattanót Bokros röviden tette előre, Matija Ljujić megszerezte, majd a tizenhatos csücskéről pontosan tekert a kapu jobb oldalába, 4-0.

59. perc: Mörschel vezette fel a labdát, pontosan továbbított Csobothoz. Az újpesti csatárt Lund nem támadta meg, csak hátrált előtte, így Csobot tizehatról a hosszú alsó sarokba helyezett, 5-0

61. perc: Požeg Vancaš sérülése miatt hátrányban volt a Diósgyőr. Csoboth Kevin meglódult, és mivel nem támadta senki, zarvartalanul lőhette ki a jobb alsó sarkot, 6-0  

72. perc: Csoboth ismét tisztán vezethette a hazaiak támadását, jól továbbított középre Mörschelhez, aki megkínálta a kaput. Branislav Danilović kiütötte, a kipattanót viszont  Peter Ambrose visszafejelte a bal alsó sarokba, 7-0

Edzői értékelések

Mészöly Géza

Vladimir Radenković