Összefoglaló 2020. január 9., csütörtök

EK: Olympiacos - Aluinvent DVTK 84-73

Az Európa Kupa rájátszásának első körében a görög Olympiacos együttesével csapott össze az Aluinvent DVTK. A kazincbarcikai első mérkőzésen kiharcolt ötpontos előny kevésnek bizonyult a visszavágón, amelyen a hazai csapat szoros, 84-73-as győzelmet aratott Pireuszban és ezzel továbbjutott.

EK: Olympiacos - Aluinvent DVTK 84-73


Morrison nagyszerű középtávolijával a DVTK szerezte meg a vezetést rögtön az első támadásból, amire azonnal jött a válasz Pavlopoulou hármasa révén, aztán Walker-Kimbrough és Thomas másolták le csapattársaik produkcióját (6-4). A 3. percben szokatlan módon Goree játszotta be a labdát Medgyessynek, aki a palánk alól volt eredményes, majd Shatori labdalopását és ziccerét követően újfent a Diósgyőrnél volt az előny. Szorosan alakult a találkozó, negyed felénél éppen döntetlen volt az állás, ezen Thomas változtatott újabb triplájával (13-10). A játékrész második felében a házigazda magasabb sebességi fokozatra kapcsolt és fokozatosan növelte az előnyét, a DVTK csapatából Walker-Kimbrough és Morrison igyekezett tartani a lépést vele (22-16). Minek után a negyed végén a görögök is elhibáztak néhány támadást, Szücs Réka pedig bedobálta a büntetőit, négypontos Olympiacos-előnyt jegyezhettünk fel (22-18).

Sok hiba tarkította a játékot a második negyed elején, két percig nem is találtak a gyűrűbe a csapatok. Ezután azonban Spyridopoulou négy büntetőből szerzett pontjára Zele válaszolt mégpedig két csodálatos hárompontossal, így újfent tapadt ellenfelére a piros mezes vendégcsapat, amelynek tagjait tucatnyi szurkolója is hangosan biztatott (26-24). A folytatásban kissé elveszítette a játék ritmusát a DVTK, és bizony az igen aktív Spyridopoulou triplája után Cziczás László kénytelen volt kikérni az első idejét (36-26). Ez jótékonyan hatott a csapatra, Walker-Kimbrough duplájára Thomas válaszolt, majd újfent WNBA-bajnokunk célzott pontosan a büntetővonalról (38-30). A nagyszünetig bő két és fél perc volt hátra, sajnos e periódusban csak egy Goree-pont volt a termés a vendégek részéről, miközben a hazaiak Gemelos vezérletével igencsak megrázták magukat (48-31). 

Jól jött ki a folytatásra a DVTK, Goree majd Morrison is betalált, mivel azonban a másik oldalon Graves is szerzett négy pontot, három perc alatt nem változott a differencia (52-35). Egy újabb hármassal Thomas duzzasztotta húszpontosra az Olympiacos előnyét, ráadásul az amerikai irányító a következő támadás végén bevágta a negyedik tripláját is (58-35). Walker-Kimbrough próbálta tartani a lelket a csapatában, és Goree is hintett egy hárompontost, időt kértek a görögök (60-41). Pantelakis mester rendezte a sorokat, mert a negyed végéig nyolc görög pontra csak egy Morrison-dupla volt a válasz (68-43).

A záró etapra összekapta magát a DVTK, hiszen Morrison, Katona, Goree tripláival gyorsan húsz alá jöttek (69-52). Nikolopoulou két büntetője után Szücs is bevágta a maga hárompontosát, majd Thomas akciógóljára Kányási reagált egy büntivel (73-56). A következő percekben bár nagyon igyekezett a DVTK, de nem igazán sikerült tovább zárkózni, hiszen az időnyomás miatt több dobást is elhibáztak játékosai (76-60). A hajrában Pusztai hármasa és Szücs 2+1-ese között Gemelos is dobott egy trojkát (81-66). Az utolsó percben sem fukarkodtak a pontokkal a csapatok, végül Kiss Angelika duplájával alakult ki a mérkőzés végeredménye (84-73).

Női Kosárlabda Európa Kupa, rájátszás 1. kör, 2. mérkőzés

Olympiacos - Aluinvent DVTK 84-73 (22-18, 26-13, 20-12, 16-30)

Athén, 300 néző. Játékvezetők: Meirson (izraeli), Alcaraz Moreno (spanyol), Muho (albán).
Olympiacos: Thomas 21/12, Pavlopoulou 3/3, Gemelos 19/15, Jurcenková 1, Graves 19. Csere: Spyridopoulou 15/6, Nikolopoulou 4, Stamati, Stamolamprou, Aftzi 2, Louka. Vezetőedző: George Pantelakis.
DVTK: Medgyessy 2, Walker-Kimbrough 15, Škorić, Goree 11/6, Morrison 13/3. Csere: Zele 6/6, Pusztai 8/6, Szűcs R. 8/3, Kányási 3, Kiss A. 4, Katona 3/3. Vezetőedző: Cziczás László.

Edzői nyilatkozat

Cziczás László: - Most sajnálhatjuk igazán, hogy az első találkozón nem játszhattunk a megszokott hazai környezetben. Talán élesebb lett volna és másként alakul ez a meccs. Gratulálunk az Olympiacosnak, megérdemelte a továbbjutást.