- 2023.október 28-án, a Fehérvár ellen láthattak utoljára a szurkolók, azóta egészen az elmúlt hétig a DVTK Medical Center és Fájdalom Ambulancia falai között, valamint a fizioterapeuták és rehabilitációs trénerek társaságában az edzőpályán töltötted a mindennapjaidat. Mi történt veled?
- A Fehérvár elleni mérkőzést megelőző napon az edzésen éreztem azt, hogy kicsit fáj a bal bokám. A fehérvári találkozón már fájdalomcsillapítóval tudtam csak játszani, de úgy sem éreztem százszázalékosnak a bokámat, ráadásul ahogy lejátszottuk a meccset és kapott egy nagyobb terhelést másnap éreztem, hogy itt valami komolyabb probléma lehet. El is kezdődött a kivizsgálásom, de közben próbáltunk gyors megoldást találni, ezért szteroid injekciót kaptam, aminek volt egy kéthetes rehabilitációs kifutása. Nem lett jó a lábam, így végül Dr. Magyar Mátyás segítségével eljutottam Dr. Kynsburg Ákoshoz, aki megállapította, hogy meg kell műteni a bokámat.

- Mi volt a diagnózis?
- November végén, ahhoz, hogy pontos képet kapjanak a szakemberek mindenféle kivizsgáláson és orvosdiagnosztikai eljáráson átestem. Kiderült, hogy egy csontödéma van a bokacsontomon és a műtét során szerették volna megvizsgálni, hogy mi okozhatta ezt. Itt szembesültek vele az orvosok, hogy egy fél centiméter nagyságú porcleválás történt a bokacsontomnál. Ahonnan ez a darabka levált, ott elvégezték a megfelelő beavatkozást a szakemberek, majd elkezdődhetett egy újabb hosszú procedúra.
 Sajnos olyan ponton volt a sérülés, ami miatt nem lehetett terhelni a lábam. Négy hétig mankók segítségével közlekedtem, majd egy 12 hetes rehabilitációs tervet kellett végig csinálnom, ami egyszerű sétával indult, majd a gravitációs futópadon kellett felépíteni a terhelést 100%-ra, ezt követően a rendes futópad következett, és mindezek után mehettem csak ki a pályára. Óriási segítségemre volt és ezúton is szeretném megköszönni Erdélyi Péter és Lukács Dániel (Erdélyi Péter, a DVTK sportrehabilitációs trénere és Lukács Dániel, a DVTK fizioterapeutája - a szerk.) munkáját, akik még karácsonykor sem sajnálták rám az időt és szinte túlzás nélkül állíthatom, hogy a hét minden napján dolgoztunk azért, hogy a doktor által felvázolt 3-6 hónapos visszatérést a lehető legrövidebbre szűkítsük. A három hónap elteltével sikerült eljutni a pályáig, azonban éreztem, hogy nem az igazi a lábam. Próbáltam erőltetni, de valami nem volt rendben, aztán ahogy vissza kellett mennem kontrollra, a doktor úr közölte, hogy az emberi testet nehéz átverni, ezért újra kell kezdeni a rehabilitációt a gravitációs futópadtól indítva.


- Feltételezem életed egyik legnehezebb időszaka volt.
- Igen. Nem hiába tartja a mondás, hogy ami nem öl meg, az megerősít. Lelkileg egy borzasztó időszakot tudhatok magam mögött, de elsősorban a menyasszonyomnak köszönhetően biztos vagyok benne, hogy jóval erősebben fogok majd visszatérni. Természetesen a családom többi tagjától, a klubtól, a csapattársaktól, a stábtagoktól és a szurkolóktól is rengeteg biztatást és támogatást kaptam és éreztem, hogy mindenki visszavár, ami rendkívül jólesett és nagyon köszönöm!

- A rehabilitáció újrakezdése után már sínen voltál?
- Ahogy újrakezdtük a felépített programot, folyamatosan jártam kontrollra. Hála Istennek a műtét egyébként tökéletesen sikerült, hiszen minden eredményem negatív lett, köszönhetően a doktor úr remek munkájának. Ezúttal jóval türelmesebbek voltunk, nem sürgettünk semmit. Ennek meg lett a gyümölcse, hiszen a múlt héten már csatlakoztam a társakhoz, ha még csak rész gyakorlatokon is, de ott lehettem a többiekkel. Nyilván a csapat az első, így ami olyan feladat volt, mint például a nagypályás játék, akkor külön dolgoztam, de ezen a héten már ezekbe a gyakorlatokba is beállok a tervek szerint és újra teljes értékű munkát végzek.
 Hogy a DVTK címeres mezt mikor húzhatom ismét magamra, azt egyelőre nehéz megmondani. Első körben mindenképp a tartalék együttesben kell pályára lépjek, hogy ott tudjak értékes játékperceket szerezni és újra felépíteni fizikálisan magam. Az OTP Bank Ligából van még hátra négy forduló, örülnék neki, ha úgy sikerülne befejezni ezt az idényt, hogy újra pályára léptem az élvonalban.