Beharangozó 2023. december 5., kedd

Szerdán a Lyon érkezik a DVTK Arénába

December 6-án, Mikulás napján 18 órakor a francia LDLC Asvel Femninin Lyon látogat a DVTK Arénába az Euroliga csoportkörének 8. fordulójában. A mérkőzésre már kaphatók a belépők személyesen a DVTK Aréna recepcióján, illetve online a DVTK Aréna oldalán. A mérkőzés előtt bemutatjuk az aktuális ellenfelet, és felidézzük a közelmúltban lejátszott mérkőzést is!

Szerdán a Lyon érkezik a DVTK Arénába


Euroliga A-csoport 8. forduló

2023. december 6., szerda (Miskolc, DVTK Aréna)
18:00 DVTK HUN-Therm - LDLC Asvel Feminin Lyon (Jegyvásárlás)

Mérkőzés információk

Helyszín

DVTK Aréna
3533 Miskolc, Vanger Vilmos utca 6. A.

Közvetítés

A találkozót az M4 Sport felvételről közvetíti.

Ellenfél-leső

A Lyon az Európa Kupa címvédője, a tavalyi döntőben magabiztosan győzték le a Galatasaray csapatát, valamint a francia bajnokságban is aranyérmesek lettek. A most futó idény nem indult fényesen számukra, hiszen a Szuperkupa-döntőben óriási, 52-109 arányú vereséget szenvedtek az Euroliga-címvédő Fenerbahce ellen, de a legutóbbi francia bajnokin már győztesen hagyták el a pályát.

A Lyont nagyon sok sérülés hátráltatja a szezonban, így kifejezetten rossz formában kezdték az Euroligát, pedig előzetesen a Final Fourra is esélyesnek tartották a csapatot. A tőlünk elszenvedett hazai vereség után a Fenertől egy óriási pofont kaptak Törökországban (106-57), ezután szoros meccseken kikaptak a Valenciától és a Zaragozától is (61-70 és 64-67). A Schio ellen újabb nagy vereségbe szaladtak bele (84-58), aztán a Lublin ellen kicsikarták az első győzelmüket a sorozatban (73-72), de a legutolsó fordulóban meglepetésre a Sepsi ellen is kikapott a francia együttes. (86-85) A csoportkör feléhez érkezve a hetedik helyet foglalja el a csapat az A-csoportban, és igazán extra teljesítményre lenne szükségük a hátralévő hét fordulóban, hogy odaérjenek a négy továbbjutó hely valamelyikére.

Egymás ellen

Az Euroliga csoportkörének első fordulójában, Lyonban találkoztunk már egymással: akkor Lelik Réka és Kaila Charles nagyszerű teljesítményével 57-67 arányban nyertünk, elindítva a fantasztikus, hatmecses győzelmi sorozatunkat a csoportkörben.

2023. október 4.
LDLC Asvel Lyon - DVTK HUN-Therm 57-67 (15-12, 17-23, 13-14, 9-13)