- Hogy vagy?
- Köszönöm jól, semmilyen fájdalmat nem érzek már.

- Nem kellemes emlék, de elevenítsd fel légy szíves, mi miatt kellett kihagynod az őszi idény második részét!
- Egy ütközést követően olyan szerencsétlenül érkeztem a földre edzésen, hogy a csípőm elmozdult és befogta a combközelítő izmot. Persze ezt nem vettem észre, felkeltem és mentem tovább, azonban egy hosszú lépésnél egy roppanással négy centiméter hosszan elszakadt. Nagyon kellemetlen érzés volt és járni sem tudtam. Négy hét kihagyás után fokozatosan elkezdtem az edzést, azonban a letapadt izom ismét elszakadt, azaz kezdhettem mindent elölről. Szerencsére nem kellett műteni. Injekciókúrával, lökésterápiával sikerült megszüntetni a letapadást és mostanra teljesen rendben vagyok.

- Milyen érzés volt a visszatérés?
- Nagyszerű! Három hónap telt el anélkül, hogy a csapattal edzhettem volna, nagyon hiányzott már. Külön öröm volt, hogy az első edzésen 11 a 11 ellen játszottunk, mert erre vártam régóta. Az elmúlt időszakban futottam, rendszeresen látogattam a konditermet, ezért csak normál fáradtságot éreztem az edzés végén, az is inkább csak a műfűnek köszönhető.

Németh Milán (Fotó: Szabó Gábor)

- El lehet felejteni focizni?
- Olyan ez, mint a biciklizés, igazából nem. Azonban a foci nem csak arról szól, hogy mit kezdünk a labdával, azt fel kellett eleveníteni, hogy melyik szituációban merre mozogjak labda nélkül.

- Pénteken teszten vettetek részt. Beavatsz a részletekbe?
- Szerbiából érkezett három szakember, akik több szempontból is felmértek minket. Komoly technikát vonultattak fel, kamerával rögzítették a mozgást, és minden mérhetőt mértek. Az első “állomáson” szökdelés volt, itt többek közt a rugókat vizsgálták. A másodikon szlalomozni kellett először labda nélkül, majd labdával, végül ismét labda nélkül egymástól távolabb felállított rudak közt (Kádár Tamás szlalomjáról készült videó a DVTK Instagram oldalán nézhető meg). A harmadik “állomáson” az állóképességet mérték fel, maszkban kellett egy adott tempóban - amit a szakember diktált - a lehető legtöbb hosszt ingafutásban megtenni. Ahogy a többiek eredményét láttam, nem maradtam le tőlük, de így sem vagyok elégedett. Várom a munkát, mert a legjobb akarok lenni, még akkor is, ha talán sosem leszek az, olyan nincs, hogy meg sem próbálom.

- És mi a rövidtávú célod?
- Szeretnék megfelelni az elvárásoknak, és visszaverekedni magam a csapatba. Tudom, hogy szerdán és csütörtökön edzőmeccset játszunk, de egyelőre még csak az edzésekre gondolok, mert először ott kell teljesíteni.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!