Hadikék számára rosszul kezdődött az idény, hiszen egy árokjárás után csupán hetedikként értek célba Salgótarjánban. Miskolcon Tóth Zsolt tragikus balesete miatt félbeszakadt a verseny, senki nem kapott pontot. Egerben Hadikék már felkapaszkodtak a dobogó harmadik fokára, ezt a teljesítményt megismételték a Vértesben, még úgyis, hogy ezt megelőzően két héttel a lyukóbányai tesztversenyen alaposan összetörték a Fiestát. Az összetett pontversenyben Nyíregyházán vették át a vezetést, miután fantasztikus teljesítménnyel győztek az ERC verseny részét képező magyar értékelésben.

A döntő azonban most következik: a korábbi években a Mikulás Rally már év végi „dzsemborinak" számított, most azonban a koronavírus fertőzés miatt átalakított naptárban bajnoki futammá lépett elő.

- Nekünk általában ez a rendezvény kimaradt. Nekünk a Veszprém Rally egyet jelent a nyárral. A perzselő hőséggel vagy az özönvízszerű esővel - mondta Hadik András. - Most azonban más a helyzet. Alkalmazkodnunk kell, és ezt meg is fogjuk tenni. Az autót felkészítettük, túl vagyunk egy teszten, ami nagy segítséget nyújt abban, hogy teljesen ráhangolódjunk az eseményre. Érdekes lesz, hiszen idén ez lesz az első murvás csatánk, eddig ugyanis kivétel nélkül mindenhol aszfalton mentünk. Ez a feladat, ezt kell megoldanunk, méghozzá úgy, hogy a lehető legjobban jöjjünk ki a vasárnapi küzdelemből.

Érdekes és izgalmas lesz. Ez biztos. Jelenleg ugyan Hadikék állnak az éves összetett élén, de a címvédő Vincze Ferenc, az abszolút elsőséget évek óta üldöző Turán Frigyes, valamint a Vértesben először nyert Velenczei Ádám is odaérhet még a csúcsra. Hadik András a szezonzáróval kapcsolatban kiemelte: per pillanat vezetik a bajnokságot, ez viszont semmire nem jelent garanciát. A tizenegy pontos előny egyáltalán nem olyan nagy, hogy nyugodtan ülhessenek be az R5-ös Ford Fiestába.

- A lehető legjobban felkészülünk az előttünk álló feladatra, mert szeretnénk a két évvel ezelőtti élményt ismét átélni - utalt Hadik András a 2018-ban, Nyíregyházán megnyert abszolút bajnoki címre. - Ráadásul Kertész Krisztiánnal közösen is szeretnék ünnepelni, hiszen nagyon sokat mentünk együtt, az évek alatt rengeteget dolgoztunk közösen, ezért nagyon megérdemelné, hogy bajnok legyen. Persze tudjuk, hogy rajtunk kívül még három páros érkezik hasonló céllal Veszprémbe. Ettől lesz szép, ettől lesz izgalmas ennek a viszontagságos esztendőnek az utolsó felvonása.

 A magyar bajnokság állása

  1. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5 MK II) 103
  2. Turán Frigyes, Bagaméri László (Volskwagen Polo R5) 92
  3. Vincze Ferenc, Bacigál Igor (Skoda Fabia Rally2 EVO)  92
  4. Velenczei Ádám, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5 EVO) 91
  5. Klausz Kristóf, Csányi Botond (Ford Fiesta R5) 57
  6. Német László, Szabó István (Skoda Fabia R5) 44

A Mikulás Rally időterve

2020. december 6., vasárnap

Gyorsasági szakaszok

8:00 GY1 - Várpalota/1
8:46 GY2 - Kislőtér/1
10:42 GY3 - Nagylőtér/1
11:25 GY4 - Várpalota/2
12:11 GY5 - Kislőtér/2
14:07 GY6 - Nagylőtér/2
14:49 GY7 - Kislőtér/3

15:39, Ünnepélyes díjkiosztó