- Mit jelent számodra a Hónap gólja díj, és van-e különbség gól és gól között?
- Örülök a plakettnek, sokat jelentenek az ilyen önbizalomnövelő elismerések, de mindig szem előtt tartom azt, hogy a gólokhoz kell egy csapat is. Szeretek nagy gólt lőni, ha lehetőségem nyílik rá, akkor mindig megpróbálom. Valójában azonban minden gól ugyanannyit ér, annyi a különbség, hogy a nagyobbat, szebbet külön díjazzák. Mégis van egy kivétel, harminc "csúnya" góllal gólkirályi címet lehet nyerni, ami többet ér bármelyik szépségversenynél.

- Hátha valaki már nem emlékszik, feleleveníted nekünk a győztes gólt?
-Egy szabadrúgást követően lőttem ki nagy erővel a paksi kapu jobb oldalát. Ezt a figurát Holdi (Holdampf Gergő - a szerk.) találta ki, és Mezőkövesden már próbáltuk egyszer, de akkor blokkolták. Amikor felállt a sorfal, Rudi (Rudi Požeg Vancaš - a szerk.) jelezte, hogy szívesen átadja a lehetőséget, így ő csak legurította a labdát, de az is gólpassz. Kívánok is neki hasonlóból vagy tízet! Kellett hozzá merészség, hogy ismét megjátsszuk, de megérte, mert a labda utat talált a kapuba. Zalaegerszegen ugyanilyen helyzetben viszont ellőtte Rudi, de egy sorfalban álló játékos fölé csúsztatta a labdát, az is veszélyes megoldás volt. 

- És mit jelentett a gólöröm?
- Minden meccsre próbálunk valami újat kitalálni Gera Danival. A nagy gólom utáni ünnepléshez a most már newcastle-i Miguel Almirón és Josef Martínez adta az ötletet. Amikor csapattársak voltak volt az Atlanta Unitedben, akkor úgy ünnepeltek, ahogy mi is, az eligazolása óta pedig külön mutatják be ugyanezt. A Kisvárda ellen pedig Dani talált be, és annak a gólörömnek mindössze annyi a története, hogy az edzések előtt, mintegy bemelegítésként elég sokat csépeljük egymást öltözőbeli szomszédok - Dani, Ágó, Holdi és én -, ezt próbáltuk felvinni a pályára, és bepillantást engedni az öltözői hangulatba a nézőknek.

- Fiatal korod ellenére sok szép gólt szereztél már pályafutásod során, hová rangsorolod a Paks elleni találatot?
- Nem ez volt a legszebb gólom, de mivel az élvonalban lőttem, sokkal többen felfigyeltek rá - ezt bizonyítja a díj is -, és mivel győzelmet szereztünk vele, fontos találat. Ennél egy fokkal szebb volt az előző idényben a BMTE ellen lőtt gól, amivel úgyszintén meccset nyerünk, de egy osztállyal lentebb, ezért a diósgyőri és a budafoki szurkolókon kívül más nem is nagyon látta. Az eddigi legnagyobb gólomat pedig Jászberényben rúgtam az NB III.-ban, hatalmas erővel találtam el jó távolról, és pont a ficakban kötött ki. Arra azt mondom, jöhet belőle akármennyi. 

- Milyen a szép gól? 
- Amelyiket én lövöm (nevet - a szerk.). Komolyra fordítva szerintem ott kezdődik, hogy a 16-oson kívülről érkezik a lövés, és valamelyik sarokban ér a kapuba. Ugyanakkor azt is szép gólnak tartom, amikor a csapat végigjátszik egy szép akciót, és a végén az utolsó ember az üres kapuba passzolja a labdát.

- Fejesgól?
- Háááát… Debrecenben éppen fejeltem egy gólt legutóbb, az is szép volt, de nem az erősségem, még fejleszteni kell.

- Akkor maradjunk csak a góllövésnél! Hogyan tettél szert ilyen rúgótechnikára?
- Így születtem, majd utána rengeteget gyakoroltam, mert a technikán mindig lehet csiszolni, a lövőerőt pedig fejleszteni. Éppen a közelmúltban kérte a Mester (Vladimir Radenković vezetőedző - a szerk.), hogy próbáljak meg egy másik lövőtechikát alkalmazva belső csűddel lőni, amivel ugyan nem lesz olyan erős a lövés, de a kapusnak mégis nehéz elérnie azt, mert pontosan lehet helyezni. 

- Figyelted, figyeled a legnagyobb sztárok technikáját?
- Neymar a kedvenc játékosom, aki nem a bombagóljairól híres. Neki a vállalkozó kedvét, az önbizalmát becsülöm leginkább, mindig magára vállalja a nehéz feladatot, és meg is csinálja. A lövőtechnikája miatt pedig Kevin de Bruyne-t és Gareth Bale-t csodálom, mindketten hatalmas gólokat tudnak lőni. 

- Szereted a lövéseket visszahúzni a rövid oldalra, ám néha pont azzal leped meg a kapusokat, ha a hosszú oldalt veszed célba. Ennél csak akkor lennél kiszámíthatatlanabb, ha jobbal lőnél. Hogy állsz ezzel a projekttel? 
- Egyre többet gyakorlom a jobblábas lövést, de a ballábast sem hagytam abba. Bízom benne, hogy hamarosan mérkőzésen is meg tudom mutatni, hogy min dolgoztam mostanában, mert amikor mind a két lábammal egyformán veszélyes leszek, akkor nagyon nehéz helyzetbe hozom a védőket. Alapvetően valóban jobban szeretem a rövid oldalt célozni, mert több erőt tudok vinni a lövésbe, míg a hosszú oldalnál a pontosság a legfontosabb, ha jól találom el a labdát, akkor a kapusnak nincs esélye. Szerintem ilyenkor az a kulcskérdés, hogy felismerjem, melyik kapufa mellett tudok nagyobb valószínűséggel a hálóba találni, és ha jól találom el, akkor jó eséllyel gól születik. 

- Aki csak egyszer is látott már játszani, az tudja, hogy a távoli lövések a legnagyobb erősséged. Kapsz-e olyan edzői utasítást, vagy fogalmaztál-e meg magaddal szemben olyan elvárást, hogy legalább három, négy, öt lövéssel próbálkozz meccsenként?
- Konkrét szám nincs megfogalmazva, de azt várom el magamtól, hogy minél többet veszélyeztessem az ellenfél kapuját. Sokat dolgozunk az edzéseken azon, hogy miként tudunk lövőhelyzetet kialakítani, mert rajtam kívül is több olyan játékos található a csapatban, aki bátran elvállalja lövést, mert jó eséllyel gólt tud szerezni. Az utóbbi időben egyre kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtok a pályán, és amikor nem szerzek gólt, akkor is hozzá tudok tenni a csapat teljesítményéhez. Amikor zsinórban öt meccsen keresztül nem kaptunk ki, akkor például nem találtam be az ellenfél kapujába, mégis aktív részese voltam a sikereknek. 

- Ennek megfelelően az utóbbi időben sorban tudjuk sorolni, hogy hány nagy lövést eresztettél el, ami gólt érdemelt volna, ám vagy a kapus védett, vagy néhány egy kicsit tévedtél.
- A Paks elleni mérkőzésről már beszéltünk, a Kisvárda ellen egykori csapattársam, Kovács Marcell védte az ellenfél kapuját, de nem ezért fogta meg a lövést. Amikor felnéztem, az láttam, hogy egy védő jól zárja a hosszút, ezért a váratlant meghúzva a rövid felsőt céloztam. Egy élvonalbeli kapus erre is számít, ezért szépen megfogta, de nem lesz ez mindig így. Azonban nem csak a felső sarokba tartó bombából lehet gól, hiszen éppen a Kisvárda ellen egy megpattanó távoli lövés jött ki a kapusról, amit Gera Dániel közelről a hálóba lőtt. Amikor a lövés előtt átvettem a labdát, már túl voltam néhány kísérleten, ezért nem akartam elvállalni, de Boki (Bokros Szilárd - a szerk.) a hátam mögött biztatott, és megváltoztattam a véleményem, hogy még egy belefér. És lám, ebből lett a gól!

- És szereztél egy versenyen kívüli gólt is, a Moldova elleni U21-es válogatott mérkőzésen is betaláltál. Országszerte sokan akkor kapták fel a fejüket, hogy hoppá, milyen balosa van Jurek Gábornak!
- Jól nézett ki az a hét, a Paks elleni gól után nem sokkal a válogatottban 10 perc alatt rúgtam egy még szebb gólt. Pedig eredetileg az U20-as válogatottba kaptam meghívót, ám útközben szóltak, hogy Telki felé vegyem az irányt, mert a sérülések, betegségek miatt az U21-esek között számítanak rám. A beilleszkedés nem okozott problémát, hiszen Ágó (Bényei Ágoston - a szerk.) diósgyőri csapattársam, de még kell néhány meghívó, hogy mindenkivel jól megértessem magam a pályán. Edzéseken jól ment a játék, feltehetően ennek köszönhetően kaptam játéklehetőséget is. 

- A legutóbbi négy bajnokin nem nyert a DVTK, igaz kétszer döntetlent játszott. Hogy látod ezt az időszakot?
- A sűrű program okozta fáradtság meglátszik a csapaton, de biztos vagyok benne, hogy összekapjuk magunkat a hátralévő mérkőzésekre. Az FTC elleni bajnokin szerintem egyáltalán nem vallottunk szégyent, és ha nem sokkal a lefújás előtt bemegy a lövésem… Az MTK ellen viszont kicsit fásultan játszottunk az első félidőben, de a szünet után felpörgettük a játékot, és akkor már nekünk állt a zászló, csak még több helyzetet kellett volna értékesíteni. Ma innen kell folytatni a DVSC ellen, csak pontosabban kell célozni a kapu előtt.

- Ahogy mondtad, ma a DVSC érkezik Diósgyőrbe, és egy másik ballábas bombázó, Dzsudzsák Balázs.
- Szeretném, ha egyszer az én bal lábamról is úgy beszélnének, mint a Dzsudzsák Balázséról! De ez a mérkőzés sem egy-egy játékosról, hanem a két csapatról szól, és nekünk az a legfontosabb, hogy a nagyszerű  közönségünk előtt jó játékkal itthon tartsuk a bajnoki pontokat.