Az egyéni versenynek a DVTK Aréna modern tornaterme volt a helyszíne, ahol több mint tíz iskolából több mint negyven versenyző vett részt. A színvonalas verseny lebonyolítását a DVTK sakk egyesületének játékosai segítették. A verseny főbírája Galkó Tibor a Vármegyei Sakkszövetség főtitkára volt.

 

Az első három helyezett a február végi megyei döntőn képviselheti az iskoláját. A versenyen a DVTK versenyzői is részt vettek és számos érmet szereztek. Többek között Kovács Ágnes és Kovács Máté aranyérme, Török Kinga ezüstérme kiemelendő, de az első hatban végzett Szántó Balázs, Kovács Eliza és Turcsányi Endre is.

 

Két héttel később a DVTK Medical Központban került megrendezésre a Diákolimpia Csapatversenye. Itt is tíz csapat és több mint negyven versenyző vett részt. A verseny sikeres rendezéséhez szintén az egyesület játékosainak hatékony segítsége járult hozzá. A bajnokok elsősorban azokból az iskolákból kerültek ki, ahol a DVTK játékosai tanulnak, így a Fényi Jezsuita Gimnázium, a Fráter György Katolikus Gimnázium és a Vörösmarty Mihály Általános Iskola végeztek többek közt az élen. Az első három helyezett a március eleji Megyei döntőn képviselheti iskoláját.

 

Kiemelendő Mikita István tevékenysége, aki a Görögkatolikus Általános Iskola tanáraként minden évben számos tanulót készít fel a megmérettetésre, és nagyon sok érmes helyezés köthető tanítványaihoz.