- Nyáron milyen érvek miatt döntöttél úgy, hogy Svájc után Miskolcon folytatod a pályafutásodat?
- Svájcban a klubcsapatommal nem tudtunk megegyezni a felnőtt szerződésről és a legtöbb csapat a koronavírus okozta financiális helyzet miatt leginkább csak saját nevelésű játékost, vagy bevált külföldi légiósokat igazolt. Ki szerettem volna menni Amerikába, de a beutazási szabályok miatt ez nem volt lehetséges, így más csapatok után néztem Európában. Nagy Ádámmal már az előző szezon vége után felvettük a kapcsolatot és nagyon tetszett a program, ami itt Miskolcon van és tökéletes helynek láttam, hogy fejlődjek és magas szintű ligában játszhassak.

- Milyen volt ilyen fiatalon beilleszkedni egy olyan felnőtt csapatba, ahol vannak rutinos magyar válogatott és külföldi játékosok is?
- Nagyon könnyen ment a beilleszkedés, mindenki nagyon segítőkész és kedves volt. Szerintem rengeteget segít a fejlődésben, hogy vannak rutinos játékosok és légiósok is, mert sok mindent lehet tőlük tanulni.

- Kik azok, akikkel hamar megtaláltad a közös hangot és segitettek a beilleszkedésben?
- Magosi Bàlinttal, Szirànyi Bencèvel, Rajna Mikivel ès Kiss Danival a nyàron egèsz sokat edzettünk együtt Èrden, ezért velük már előbb kialakult a jó viszony, viszont mindenki a csapatban segített és bárkihez fordulhattam, ami nagyon jól esett

- Mennyire viselt meg titeket játékosokat a vírushelyzet, mennyire volt nehéz szinte újrakezdeni a munkát?
- A vírushelyzet eléggé nehéz volt mentálisan. Mindenki meccset akart játszani és az, hogy még edzeni sem lehetett, csak rontott a dolgokon. Mindenki àtküzdötte magàt ezen az időszakon és szerencsére most már teljes erőbedobással tudunk dolgozni.

- Túl vagy az első bajnoki meccseken is, hogy érezted magad a jégen?
- A meccsek nagyon gyorsak és sok technikás játékos van a ligában. Abban más a junior szinttől, hogy sokkal kevesebb ideje és tere van az embernek, hogy megvalósítsa, amit elképzelt. Ebbe először bele kellett szoknom, de már egészen jól veszem az iramot.

- Kívülről úgy tűnik, hogy az edzéseken sokat foglalkozik a fiatalok fejlesztésével a vezetőedző. Milyen a munkakapcsolatod, Dave Allisonnal?
- Dave valóban nagyon sokat foglalkozik velünk és arra törekszik, hogy tökéletesre fejlesszük magunkat. Minden egyes részletért szól, ami nagyon jó, mert azokban rejlenek a fontos dolgok.

- Megkaptad az első meghívódat a felnőtt válogatottba, amire nem sokat kellett rá várni, mert a hazatérésed után az első összetartásra már te is mehetsz egyedüli junior korú játékosként. Milyen érzések voltak benned, amikor megtudtad, hogy te is mehetsz a válogatotthoz?
- Nagyon boldog voltam. Nagyon motivált vagyok, hogy megadták nekem ezt a bizalmat a válogatott edzők és azon leszek, hogy a lehető legjobban teljesítsek az összetartás alatt.

- Milyen célokkal mész most a válogatott összetartására?
- Minden nap száz százalékot akarok kihozni magamból, felvenni a verenyt a rutinosabb játékosokkal ès bizonyítani, hogy ilyen magas szinten is megy a hoki.

- Folyamatosan ugrod meg a lépcsőfokokat a karrieredben, mi lehet a következő cél a pályafutásodban?
- Most arra koncentrálok minden nap, hogy tovább fejlesszem magamat, elsajátítsam a profi hoki fortéjait. Továbbá az a célom, hogy pont per meccsre tudjam felküzdeni magamat a szezon során és jó játékkal segítsem a csapatomat.

fotó:HCKosice