Döntés született az Euroliga lebonyolításáról, mely október végén indul a selejtezőkkel, és november végén, december elején kerül sor az első körre.

Ezek szerint a selejtező nem egy oda-visszavágós párharcból áll majd, hanem egy semleges helyszínen, október végén (28. vagy 29.) lejátszandó mérkőzés dönt majd arról, mely csapat játszhat tovább az Euroliga csoportkörében. Az így kialakuló 16 csapatos mezőnyt négy csoportba osztották be, így továbbjutásunk esetén az orosz Dynamo Kursk és Nadezhda Orenburg, valamint a spanyol Perfumerias Avenida Salamanca csapatával mérkőznénk meg.

A hat csoportmérkőzését később kijelölésre kerülő, várhatóan semleges helyszíne(ke)n játsszák le a csapatok 2020. november 29. és december 5., valamint 2021. január 17. és 23. között. A csapatoknak vasárnap kell megérkezniük, hétfőn edzésekre és médiaszereplésekre,  csütörtökön és pénteken kerül sor a meccsekre, majd szombaton utazhatnak haza a klubok.

A csoportból két együttes jut tovább, jövő év márciusában hagyományos, két győzelemig tartó párharcokból jutnak a győztesekek a négyes döntőbe (Final Four). Idén az Euroliga csoportmeccsei után nem kerülnek be csapatok az Európa Kupa kieséses szakaszába. A helyszínek kijelölését, a költségviselés részletezését 7-10 nap múlva ígérik a FIBA illetékesei.

Amennyiben az Euroliga selejtező után az Európa Kupában folytatnánk, úgy 2021-ben kezdenénk csak a csoportmérkőzéseket, jelen állás szerint oda-visszavágós szisztémában. Az izraeli Ramla csapatával találkoznánk először január 6-án Miskolcon, azután egy héttel később Svédországban, Umeába látogatnánk, újabb hét nap elteltével Törökországban az Ormanspor vendégei lennénk.

A magyar bajnokság sorsolása ugyan elkészült már, de várhatóan szükség lesz néhány módosításra a végleges versenynaptár kiadása előtt, így néhány nap türelmet kérünk még tisztelt szurkolóinktól az idei tervezett mérkőzéseink dátumának közzétételéhez.