Kristine tanulmányait 2014-ben fejezte be a texasi egyetemen. Mind a Euroleague-ben (bajnokok ligája), mind az Európa Kupában számos klubcsapat színeiben játszott már korábban, megfordult szülőföldjén kívül a lengyel, török és spanyol élvonalban is. Kristine a negyedik lett válogatott sportoló, aki az Aluinvent DVTK-ban pattogtat majd, Liene Jansone, Zenta Melnika és Aija Putnina után.

A magyar bajnoksághoz hasonlóan a legutóbbi csapatának szezonja is korábban ért véget, 22 mérkőzés után 19 győzelemmel és 3 vereséggel állt a spanyol bajnokság tabellájának élén a Perfumerias Avenida. Itt átlagosan 21,5 perc játékidő alatt 8,1 pontot és 4,9 lepattanót szerzett. Szerepelt a 2018-as világbajnokságon is a lett válogatottal, ahol 11,3 pontot és 8 lepattanót átlagolt.

- Kristine már számtalanszor bizonyította tehetségét és rátermettségét. Sokoldalúságát mutatja, hogy a teljesítmény-indexek alapján gyakran bizonyult a forduló legjobb játékosának pályafutása során. Rutinja, Euroleague tapasztalata óriási segítség lesz fiatal csapatunknak, a gárda egyik vezére lesz -nyilatkozta Völgyi Péter, az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója. 

- Kristine személyében egy olyan rutinos játékost kapunk, akit egyaránt tudunk majd használni 4-es és 5-ös poszton is. Olyan kosárlabdázó, aki érzi a játékot és nagyon jól olvassa, így bízunk benne, hogy vezér lesz a pályán a fiataljaink mellett, és tudja őket segíteni. Fontos szempont volt számunkra, hogy a játékos kvalitásain túl pozitív személyiség is, amire különösen nagy hangsúlyt fektetünk a kiválasztásnál, mert szeretnénk egy igazi nagybetűs csapatot építeni, akik a végsőkig küzdenek egymásért a pályán – nyilatkozta Földi Attila, az Aluinvent DVTK vezetőedzője.

Névjegy

Vezetéknév: Vitola
Keresztnév: Kristine
Születési idő: 1991.06.02.
Születési hely: Riga (Lettország)
Magasság: 196 cm
Állampolgárság: lett
Poszt: erőcsatár

Pályafutása

2019/2020 Perfumerias Avenida (Spanyolország-Eurocup)
2018/2019 TTT Riga (Lettország – Euroleague)
2017/2018 Arka Gdynia (Lengyelország-Eurocup)
2016/2017 Galatasaray (Törökország-Eurocup)
2015/2016Perfumerias Avenida (Spanyolország - Euroleague)
2014/2015 Mann Filter Zaragoza (Spanyolország)

Hamarosan teljes interjú is olvasható Kristine Vitola-val.